ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Άννα Μαλισιόβα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο, με καταγωγή απ΄ το μαγευτικό Πήλιο που υπεραγαπά. Έκανε τις βασικές της σπουδές στην Πάτρα και είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με κατεύθυνση Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών.

Στη συνέχεια έκανε την ειδίκευσή της στην Ειδική Αγωγή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Βόλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Γνωρίζει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών. Έχει σπουδάσει πολλά χρόνια πιάνο και κλασικό τραγούδι.

Η επιμόρφωσή της περιλαμβάνει σεμινάρια Αυτογνωσίας, Ψυχολογίας, Διαταραχών Φωνής & Ακοής στις Ερμηνευτικές Τέχνες και τη Μουσική, Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών, Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας, Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών, Χοροθεραπείας, Μουσικοθεραπείας και Ακουστικοψυχοφωνολογίας.

Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με ιδιωτικά κέντρα Ειδικών Θεραπειών στο Βόλο και την Αθήνα καθώς επίσης και με το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου. Έχει διατελέσει υπεύθυνη του μαθησιακού τομέα στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας Μαγνησίας. Είναι πιστοποιημένη θεραπεύτρια της αυθεντικής ακουστικοψυχοφωνολογικής μεθόδου TOMATIS.

Έχει κατά καιρούς δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά. Έχει μετεκπαιδευτεί σε Αθήνα, Παρίσι, Λονδίνο και Μαϊάμι. Σήμερα ζει και εργάζεται μόνιμα στην Αθήνα και έχει την ευκαιρία να εργάζεται και να κουράρει καθημερινά διάσημους τραγουδιστές, ηθοποιούς, πολιτικούς και στελέχη επιχειρήσεων χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Tomatis, της οποίας είναι πιστοποιημένος θεραπευτής. Με τα μαγικά της κόλπα και την πολύπλευρη γνώση της δαμάζει διάσημες φωνές που περνάνε από τα χεράκια της. Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλάζια μάτια βοηθάει τους μικρούς της φίλους να κατανοούν καλύτερα όσα ακούν, να παραμένουν περισσότερη ώρα συγκεντρωμένοι στην τάξη και να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους στο σχολείο. Ανήσυχο πνεύμα και η ίδια, της αρέσει η εξέλιξη, βαριέται όμως εύκολα γι΄ αυτό και κάνει αλλαγές που δεν περιορίζουν το μυαλό της, που τις ανοίγουν ορίζοντες. Αγαπάει πολύ την οικογένεια και τα ταξίδια τα οποία αποτελούν πηγή προσωπικού εμπλουτισμού και αναζήτησης.

“Τα καλύτερα δεν έρχονται… εσύ θα τα φέρεις. Όταν αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι. Τότε μόνο θα αλλάξεις την πραγματικότητά σου και τη ζωή σου. Αυτό που έστω και υποσυνείδητα σκέφτεσαι γίνεται πραγματικότητα. Σταμάτα να κατηγορείς την εποχή, το σύστημα, την κοινωνία και να θέλεις να αλλάξεις τους άλλους, δεν έχεις το δικαίωμα. Αυτό που σε ενοχλεί στους άλλους άλλωστε είναι αυτό που στην ουσία κι εσύ ο ίδιος κάνεις. Αλλιώς δε θα το έβλεπες και δε θα σε ενοχλούσε. Σταμάτα ασυνείδητες ενέργειες να έχεις την ανάγκη να τις αποκαλείς πεπρωμένο και κάρμα. Δράσε και κάνε το ασυνείδητο συνειδητό. Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου. Τότε θα δεις πως τα καλύτερα έλκονται και σίγουρα έρχονται… 10% της ζωή μας είναι τυχαία γεγονότα… 90% της ζωής μας είναι αποτέλεσμα των δικών μας αντιδράσεων. Δεν έχουμε κανένα έλεγχο σε αυτό το 10%. Στο υπόλοιπο 90% έγκειται η διαφορά. Εσύ καθορίζεις αυτό το ποσοστό. Πώς; Με τις αντιδράσεις σου…

Αλλάζω σημαίνει ΖΩ. Με τη μέθοδο Tomatis αλλάζω τις ζωές των ανθρώπων, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και αντιλαμβάνονται τα πάντα γύρω τους και τους πάω ένα βήμα πιο πέρα. Δεν είναι εύκολο, το ξέρω. Γιατί η πραγματική αλλαγή έχει πόνο και ξεβόλεμα. Οι άνθρωποι δεν έχουν έλλειψη δύναμης, αλλά βούλησης. Η πραγματική αλλαγή όμως είναι ανάπαυση, γιατί παύεις να είσαι το μπάλωμα και γίνεσαι ο πρωταγωνιστής. Πάρε την ευθύνη σου…”

Άννα Μαλισιόβα