TESTIMONIALS

«Η Άννα κατακτά κορυφές για να δει τον κόσμο και όχι για να τη δει ο κόσμος. Είναι ένας γεμάτος άνθρωπος γι’ αυτό δεν έχει την ανάγκη της προβολής και δε θέλει να κάνει φασαρία. Στη δουλειά της είναι απόλυτη γιατί πολύ απλά την ξέρει στο 100%. Η Άννα αδειάζει το ποτήρι ή δεν το γεμίζει καθόλου. Δεν υπάρχουν μέτρια συναισθήματα και καταστάσεις. Όλα ή τίποτα. Συμπάσχει με τους πελάτες της και έχει πάει το TOMATIS πολλά level μπροστά. Η φωνή είναι το λιγότερο που έκανες για εμένα… Για κοίτα έξω… Μήπως έχει πανσέληνο να έρθω Πήλιο»;

Χαρούλα, Καλλιτέχνης

………………………………………………………………………………………………………………….

«Πήγαινε στην Άννα και κάνε το Tomatis και ό,τι άλλο σου πει, μου είπε κάποτε μια φίλη. Όταν τη συνάντησα για πρώτη φορά δε μου γέμισε και πολύ το μάτι. Γιατί η Άννα δεν αγαπά τους ψεύτικους πληθυντικούς και τις μεγάλες χειραψίες, ούτε τα επώνυμα κουστούμια, τους δήθεν ανθρώπους και τις χιλιάδες καταστάσεις. Καθισμένη στο γραφείο της σκανάρει τους πάντες και τα πάντα με μια ματιά, χωρίς να χρειάζεται να τις πεις και πολλά σε έχει ψυχολογήσει, έχοντας απίστευτες γνώσεις, πολυδιαβασμένη, πηγαίνει πιο πέρα από τα βιβλία και τις θεωρίες. Αυτό που την ξεχωρίζει είναι ότι νοιάζεται πραγματικά για τους ανθρώπους. Είχα χάσει το παιδί μου και ήθελα να βάλω τέλος στη ζωή μου. Άλλαξε τη ζωή σου, μη δραπετεύεις από αυτή, μου είπε ένα μεσημέρι. Δίνει έμφαση στο να εκπαιδεύει τους ανθρώπους για να αποκτούν μεγαλύτερη επίγνωση στα συναισθήματα και στις σκέψεις τους. Αχ Αννούλα του χιονιά φέρνεις πάντα την άνοιξη».

Παύλος, Ιατρός

……………………………………………………………………………………………………………..

«Γνώρισα την Άννα εδώ και ένα χρόνο, η γλύκα της και η εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε ήταν η αρχή για τα πιο φωτεινά μου βήματα στη ζωή. Είναι πάντα χαρούμενη και λαμπερή και αυτό στο μεταδίδει αμέσως. Με το Τomatis και την Άννα βλέπω και ακούω τον κόσμο αλλιώς. Πιο αισιόδοξα»!

Βάσια Λακουμέντα, Ηθοποιός

…………………………………………………………………………………………………………………..

«Σ’ ευχαριστώ για όλα όσα έχεις κάνει για εμένα, γιατί ποτέ δεν χρησιμοποίησες το όνομά μου για δική σου προσωπική προβολή και γιατί είσαι πάντα εκεί αθόρυβα. Συγνώμη γιατί δεν είμαι τόσο μεγάλος μάγκας όσο εσύ και ακόμα δεν μπορώ να γράψω από κάτω ολόκληρο το όνομά μου. Ίσως κάποτε τα καταφέρω για εσένα που βοηθάς τόσο κόσμο και αξίζεις όλα τα καλά του θεού».

Ε. Παρουσιάστρια

………………………………………………………………………………………………………………..

«Συστήνω την μέθοδο Tomatis ανεπιφύλακτα, γιατί δουλεύει σε όλες τις πτυχές της ζωής. Τι εννοώ; Μέσα από την διαδικασία να αγαπήσω την Πολυξένη, άρχισα να δουλεύω με την φωνή μου. Η δασκάλα μου, μου πρότεινε την Μέθοδο Tomatis, για να κουρδίσω το αυτί μου και την φωνή μου, δυο αλληλένδετα στοιχεία της ανθρώπινης φύσης. Είχα μια ακανόνιστη και τσιριχτή φωνή. Εκνευριζόμουν και δεν μπορούσα να συντονιστώ και να εκφραστώ όπως ήθελα. Η μεταμόρφωση άρχισε αμέσως. Άρχισα να δέχομαι τους ήχους με νέο τρόπο, δεν «εισέβαλαν» πια επιθετικά στην ύπαρξή μου, έγινα πιο δεκτική και πιο ευέλικτη και πιο ευπροσάρμοστη και λιγότερο επιθετική «άνευ λόγου». Η φωνή μου έγινε πιο μελωδική και εξέφραζα μεγαλύτερη γκάμα συναισθημάτων. Ακόμα και τώρα επτά μήνες μετά η μεταμόρφωση συνεχίζεται… Γελάω συχνά. Χαίρομαι. Είμαι φιλική. Στέκομαι πιο καλά μέσα στο σώμα μου και στην φωνή μου. Ναι, με αγαπάω πιο πολύ… Η ψυχή του Tomatis, είναι κυριολεκτικά η Άννα, μια γυναίκα πολυτάλαντη, που αγαπάει και πιστεύει αυτό που κάνει, που προσφέρει απλόχερα την γνώση της, με ζεστασιά και ανθρωπιά. Άννα, είμαι ευγνώμων που σε γνώρισα. Σε ευχαριστώ».

Πολυξένη Μανάλη, Καλλιτέχνης

…………………………………………………………………………………………………………………..

«Τι να κάνω με αυτό το παιδί μου»! Ήταν η φράση που της είπα στην αρχή της κουβέντας μας γεμάτη απόγνωση… «Εγώ τι θα κάνω με εσάς; Λυπάμαι που θα σας το πω, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχετε εσείς…», μου είπε η Άννα. Από τότε η Άννα έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας. Ξεκινώντας από εμένα με έμαθε να ακούω το παιδί μου, να καταλαβαίνω τις ανάγκες του, να αδιαφορώ για το τι θα πουν οι άλλοι, να σταματήσω τις συγκρίσεις. Μπορούμε πια με το παιδί μου να κάνουμε διάλογο. Τον ακούω επί της ουσίας, ζητάω τη γνώμη του, επικοινωνούμε πραγματικά. Και από τότε αισθάνθηκα ότι βελτιώθηκε και η επικοινωνία μου με τους άλλους ανθρώπους. Συγκεντρώνομαι περισσότερο και κουράζομαι λιγότερο. Σε ότι έχει να κάνει με το παιδί μου υπάρχει η εποχή πριν και μετά το Tomatis. Ο μικρός μου παραμένει περισσότερη ώρα συγκεντρωμένος στην τάξη (χωρίς να χοροπηδάει στην καρέκλα), κατανοεί καλύτερα, κατάφερε να μάθει Αγγλικά τα οποία είχαμε διακόψει, έγινε πιο κοινωνικός και δεκτικός, ασχολήθηκε με τη μουσική και στην πρώτη του συναυλία η Άννα ήταν από κάτω. Άνθρωπος με Α κεφαλαίο, δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα τυπικό και άχρωμο επαγγελματία. Σε ευχαριστούμε για όλα.

Ειρήνη Παπαδοπούλου, Σύμβουλος Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων Eurobank

…………………………………………………………………………………………………………………..

«Άννα μου θέλω να σου πω ολόψυχα ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη θεαματική αλλαγή που έφερε στη ζωή του γιου μου αλλά και τη δική μου η γνωριμία μας με εσένα και τη μέθοδο Tomatis. Η θετική σου ενέργεια και η αμέριστη αφοσίωση σου βοήθησαν το γιο μου, ο οποίος είχε διαγνωσθεί με διάσπαση προσοχής, όχι μόνο να βελτιώσει τη μαθησιακή του ικανότητα αλλά και την ψυχολογική του κατάσταση. Εγώ δε, αφού ολοκλήρωσα και τους τρεις κύκλους της μεθόδου, κατάφερα να χειρίζομαι τα συναισθήματά μου με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγω ψυχολογικές διακυμάνσεις καθώς και περιττούς εκνευρισμούς».

Ζήνα Κατρίνη, Υπάλληλος στο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

…………………………………………………………………………………………………………………..

«Γνώρισα την Άννα πριν τρία χρόνια και με μύησε στο χώρο και τα οφέλη του Τomatis. Όταν έμεινα έγκυος, της ανακοίνωσα ότι θέλω να συμμετάσχω ενεργά σ’ αυτό το μαγικό ταξίδι του Tomatis. Η Άννα με τη θετική της ενέργεια, την αφοσίωση και την αγάπη της στη δουλειά της, ήταν δίπλα μου παρά τη χιλιομετρική μας απόσταση. Από την πρώτη ημέρα της εφαρμογής ένιωθα πιο ήρεμη και να χαλαρώνω από τις σκέψεις άγχους που βίωνα κατά την εγκυμοσύνη. Ένιωθα το μωρό είτε να χαλαρώνει, είτε να «χορεύει» με τα μουσικά κομμάτια. Τώρα, 16 μήνες μετά τη γέννηση, συνεχίζουμε να χορεύουμε και να χαλαρώνουμε. Ειλικρινά πιστεύω ότι θυμάται! Σ’ ευχαριστούμε θερμά Άννα για τη «σύνδεση» που μας έμαθες! Με βοήθησες να καταλαβαίνω τις ανάγκες του και να επικοινωνούμε»!

Μαρούλα Κανδύλη, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

…………………………………………………………………………………………………………………..

I have completed all the cycles of Tomatis and I am incredibly happy with the total result. As a Life Coach, one of the primary skills required is careful listening. Tomatis has facilitated the improvement of my overall listening skills and given me the ability to greater concentrate on my students and what they are communicating. My attention span has also increased. Additionally, this method has helped me to advance in one of the foreign languages that I speak.

Anna Kontoleon, Life Coaching & Theta Healing