ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Βελτίωση της Φωνής και της Μουσικότητας  |  Προσωπική Ανάπτυξη

Ο τρόπος που μιλούν πολλές φορές οι επαγγελματίες, αδικεί τα προσόντα τους και τις δυνατότητές τους, εκνευρίζει τους συνεργάτες τους και έχει αρνητικές συνέπειες στην καριέρα τους. Από την άλλη πλευρά, άνθρωποι με σωστή χροιά φωνής, μπορούν να καλύψουν πολλά από τα μειονεκτήματά τους, γίνονται περισσότερο πειστικοί και πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Όταν τροποποιηθεί ή αλλοιωθεί οτιδήποτε στην ακοή, αυτόματα και μη συνειδητά η αλλαγή αποτυπώνεται και στη φωνή. Με την κατάλληλη ηχητική παρεμβολή, μπορεί κανείς να διορθώσει λάθη και να επιλύσει προβλήματα στην ακρόαση. Η μέθοδος Tomatis βοηθάει τους επαγγελματίες να αναλύουν καλύτερα, γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά όσα ακούν με στόχο να αναπαράγουν καλύτερη φώνηση, να εκφράζουν τα επιχειρήματα τους με τρόπο πειστικό και να χρησιμοποιούν τη φωνή τους πιο αποτελεσματικά.

Το πρόγραμμα της μεθόδου Tomatis ενδείκνυται για μουσικούς, τραγουδιστές, ηθοποιούς, παρουσιαστές, δικηγόρους, γιατρούς, πολιτικούς, στελέχη επιχειρήσεων και γενικά όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τη μουσικότητα και το ­ηχόχρωμα της φωνής τους ή να αποκτήσουν καλή άρθρωση.

Έχοντας κάνει πολλά χρόνια μουσικές σπουδές σε Ελλάδα και Εξωτερικό, μπορώ να αντιληφθώ και να κατανοήσω τις δυσκολίες, τις ανησυχίες, τις ανασφάλειες και τις καθημερινές προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας καλλιτέχνης καθώς επίσης και ένας απλός άνθρωπος ο οποίος χρησιμοποιεί τη φωνή του ως πολύτιμο εργαλείο για τη δουλειά του. Δημιουργώ εξατομικευμένα προγράμματα παρέχοντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στην αποκατάσταση και στην εκπαίδευση της φωνής, σε άμεση συνεργασία, τις περισσότερες φορές, με καθηγητές φωνητικής και ψυχοθεραπευτές. Η τάση μου είναι να βλέπω τους καλλιτέχνες και γενικότερα όλους τους ανθρώπους ως «όλον». Προσαρμόζω τη γνώση μου και την εμπειρία μου ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες και ανάγκες.